Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a incheiat pe profit primele noua luni din 2009 si se asteapta la un excedent financiar pentru intreg anul, in conditiile in care si-a redus cheltuielile totale cu 20%, a declarat Gabriela Anghelache, presedintele CNVM.
"Speram sa incheiem anul cu excedent, in nici un caz nu il vom incheia cu deficit", a spus Anghelache (foto), scrie NewsIn.

Seful CNVM a explicat ca institutia a redus o serie de costuri, de la indemnizatiile membrilor CNVM, pana la neplata orelor suplimentare si a primelor angajatilor.

Anghelache a mentionat ca CNVM nu a platit nici un fel de prima, cu exceptia celor de concediu. Totodata, Comisia a reziliat o serie de contracte de consultanta, printre care si unele incheiate cu diverse case de avocatura, care reprezentau comisia in numeroasele procese pe care le are cu entitati de pe piata de capital.

CNVM a avut anul trecut pierderi de 5,6 milioane lei (1,5 milioane euro) in conditiile in care veniturile Comisiei inregistrasera cresteri sustinute, in ultimiii ani.

Astfel, in 2006 CNVM obtinuse un excedent de 17,1 milioane lei, iar in 2007, unul dintre cei mai abundenti ani pentru piata de capital, excedentul s-a cifrat la 25 milioane lei. Totodata, in executia bugetului de venituri si cheltuieli pe 2008, CNVM inregistrase un excedent de 16,87 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si