Rompetrol a constituit o echipa mixta in cadrul Petromidia, care va stabili cauzele incendiului

O echipa mixta formata din reprezentanti Rompetrol Petrochemicals, Rompetrol Rafinare si Rominserv a fost constituita la nivelul platformei Petromidia pentru a stabili cauzele producerii exploziei, care s-a soldat cu doi morti si un ranit grav, potrivit unui comunicat al companiei.
“In ceea ce priveste impactul asupra mediului, monitorizarea efectuata a confirmat ca nu s-au inregistrat depasiri ale valorilor normale de emisie”, se arata la comunicat.

Compania precizeaza ca activitatea celorlalte instalatii ale Rompetrol Petrochemicals si ale companiilor prezente pe platforma Petromidia, inclusiv Rompetrol Rafinare – rafinaria Petromidia, nu a fost afectata, acestea fiind in parametri normali de functionare.

"Rompetrol Petrochemicals isi va indeplini in continuare toate obligatiile contractuale fata de clientii sai, livrarile de polietilen de joasa presiune urmand a se realiza din stocurile companiei", se mai indica in document.

Rompetrol Petrochemicals si-a intrerupt in perioada 27 octombrie – 5 noiembrie activitatea de productie pentru realizarea reviziei tehnice programate. In urma lucrarilor specifice, instalatiile companiei au fost pornite conform fluxului tehnologic (recuperare-purificare hexan, reacie, separare uscare pudra).

In prezent, pe platforma Petromidia isi desfasoara activitatea un numar de opt companii ale Grupului Rompetrol.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri