Producatorul de material rulant VAE Apcarom (APC) a decis trimiterea in somaj tehnic a tuturor angajatiilor, in perioada noiembrie-decembrie, din cauza scaderii pietei interne a aparatelor de cale, tramvai si linii industriale, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

“Vor fi afectati de somaj tehnic intre 50% si 100% din angajati, pe perioade diferite, in functie de terminarea lucrarilor aflate in fluxul de productie”, se arata in document.

Aceasta masura a fost determinata de imprejurarile crizei economice, in special a lipsei comenzilor in sectorul productiei aparatelor de cale, iar societatea isi va relua activitatea in luna ianuarie 2010.

Producatorul de material rulant se asteapta la un profit net de 3,03 milioane lei (0,71 milioane euro) in acest an, cu 42% mai mare decat cel obtinut in 2008. Compania si-a bugetat investitii de 2,61 milioane lei si o cifra de afaceri de 90,43 milioane lei pentru anul curent.

VAE Apcarom are un capital social de 7,38 milioane lei, impartit in 73,8 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,10 lei. Principalul actionar al companiei este VAE Gmbh, subsidiara a grupului austriac Voestalpine, care controleaza 92,32% din capitalul social al firmei.

Capitalizarea companiei este de 41,32 milioane lei (9,61 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,56 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si