Tranzactionarea actiunilor Fondului Proprietatea pe piata Romanian Over-The-Counter (ROTC) ar putea constitui un impediment pentru momentul listarii la Bursa de Valori Bucuresti, a declarat avocatul Corin Trandafir, reprezentantul principalului actionar privat la Fondul Proprietatea.

“Tranzactionarea pe ROTC este o solutie de compromis, nu trebuie uitat ca obiectul Fondul Proprietatea din punct de vedere legal si al actionarilor este sa fie listat la BVB si eventual la o bursa straina”, sustine Corin Trandafir, membru al Consiliului de supraveghere al FP in cadrul seminarului organizat de Fondul Proprietatea si Mediafax privind oportunitatea tranzactionarii actiunilor Fondului pe platforma ROTC.

Totusi, avocatul a propus in nume propriu si a actionarilor minoritari pe care ii reprezinta ca tranzactionarea actiunilor FP pe piata ROTC sa fie discutata intr-o adunare generala, consiliul de supraveghere al Fondului oferind un aviz favorabil anterior.

“Tranzactionarea Fondului Proprietatea pe o piata extrabursiera nu va multumi actionarii si nici investitorii, deoarece nu va reusi sa maximizeze valorii, ci va determina o reducere semnificativa a actiunii”, a explicat Greg Armstrong, reprezentant al Cartesian Capital Group.

El este de parere ca toti actionarii, Statul, bancile si piata de capital romaneasca vor beneficia de pe urma listarii Fondului Proprietatea pe o bursa reglementata. De asemenea, considera ca daca intr-un an Fondul nu se va lista va lua in calcul tranzactionarea actiunilor pe o piata extrabursiera.

Stere Farmache (foto), presedintele Bursei de Valori Bucuresti, a afirmat ca desi ROTC are un nivel foarte scazut de transparenta, tranzactiile care se pot realiza pe aceasta piata sunt mult mai bune decat schimburile care se realizeaza, in prezent, cu actiunile FP.

Adrian Harris, reprezentant pentru Europa Central si de Est al Schroders Investment Management, a afirmat ca cea mai usoara metoda pentru a transparentizarea si liberalizarea tranzactiilor cu actiunile FP se poate realiza prin reluarea mecanismelor pentru listarea la BVB.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Profitul Bursei de Valori Bucuresti scade cu 18%