Prezent la deschiderea oficiala a sedintei de tranzactionare a Bursei de Valori Bucuresti, Croitoru a spus ca piata de capital are nevoie de doua masuri importante din partea statului.

“Principalul obiectiv urmarit in sustinerea bursei trebuie sa vizeze mentinerea costurilor de tranzactionare cat mai jos, pentru ca este singura sansa reala de a mentine si atrage clienti aici. Mai mult, ar trebui ca statul sa se gandeasca in ce fel sa listeze companii importante, care sa duca la cresterea free-float-ului”, a declarat Croitoru.

In ce priveste mentinerea suspendarii impozitului de profitul din piata de capital, desi este adeptul taxarii oricarui venit, consilierul BNR a explicat ca masura este binevenita, daca in acest fel se incurajeaza investitiile.

“Piata de capital are o baza foarte subtire in Romania, nu acolo stau resursele, asa ca daca este nevoie de eliminarea profitului pentru a ajuta bursa nu cred ca aceasta masura va produce o mare dauna in buget”, a explicat el.

La sfarsitul lunii mai, Lucian Croitoru a fost propus de reprezentantii BVB pentru a candida in consiliul de administratie al institutiei, pentru locul ramas vacant dupa excluderea lui Petru Prunea din piata de capital, dar nu a fost ales.

El a declarat ca nu este interesat ca candideze din nou, pentru ca la acel moment a raspuns solicitarilor Bursei, dar in prezent prioritatile sale sunt canalizate spre alte domenii.