In urma anuntului Interagro, Amonil s-a adresat furnizorului de gaze naturale Romgaz Medias pentru incheierea unui contract comercial de furnizare incepand cu 1 noiembrie.

“In raspunsul primit de la S.N.G.N. Romgaz SA Medias ni se comunica ca intreaga productie de gaze naturale a fost contractata nemaiavand nicio cantitate de gaze naturale disponibila”, se arata in comunicat.

Astfel, conducerea executiva a Amonil a convocat de urgenta Consiliul de Administratie pentru analizarea situatiei si luare unei decizii, avand in vedere ca unica posibilitate de continuare a functionarii instalatiilor este procesarea gazului metan, propunere primita de la Interagro.

Producatorul de ingrasaminte trece printr-o intreaga serie de probleme, dupa ce creditorul Chemgas Holding a solicitat executarea silita a companiei pentru plata unei datorii de 57,1 milioane lei.

In cadrul licitatiei pentru executarea silita, Chemgas Holding a fost cel care a cumparat toate activele scoase la vanzare, obligand Amonil sa inchiereze instalatiile pierdute pentru a-si continua activitatea.

Compania are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Principalii actionari ai companiei sunt Zalois Ltd, din insulele Belize, cu 32,19% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,22%, in timp ce Salink Limited are o participatie de 13,54%. De asemenea, firma Eurom Trade & Invest detine 5,07% din actiuni.

Capitalizarea societatii este de 20,02 milioane lei (4,6 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,018 lei/actiune.