Producatorul de motoare electrice Electroputere Craiova (EPT) a afisat pierderi de 24,75 milioane lei (5,85 milioane euro) in primele noua luni ale anului, mai mici cu 10% decat cele din aceeasi perioada a anului trecut, in conditiile in care afacerile sale au avansat cu 44%, conform raportarii transmise Bursei.
In primele trei trimestre ale anului precedent, Electroputere Craiova inregistrase pierderi de 27,67 milioane lei.

Afacerile companiei au insumat 186 milioane lei (44 milioane euro) in intervalul ianuarie-septembrie 2009, cu 44% peste nivelul din aceeasi perioada a anului precedent, de 129,1 milioane lei.

Firma a atras venituri totale de 203,5 milioane lei (48,1 milioane euro), cu 28% mai mari decat cele din intervalul similar al anului precedent, in timp ce costurile totale au crescut cu 22%, pana la 228,2 milioane lei (54 milioane euro). In primele noua luni din 2008, compania a avut venituri totale de 158,33 milioane lei si costuri de 186 milioane lei.

Electroputere Craiova si-a adancit pierderile in S1

In luna septembrie, Electroputere a anuntat ca a disponibilizat 500 de angajati, masura facand parte din planul de restructurare a companiei.

Compania are in prezent un capital social de 33,76 milioane lei, divizat in circa 337,6 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei, iar titlurile societatii se tranzactioneaza la categoria a II-a a BVB, sub simbolul EPT.

In aprilie, EPT estima ca va inregistra un profit brut de 3,81 milioane euro, in ciuda pierderilor record de anul trecut,

Compania Al Arrab Company Ltd din Arabia Saudita a oferit anul trecut 2,3 milioane euro pentru pachetul de 62,82% din actiunile Electroputere scos la vanzare de Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS). In urma unei majorarii de capital, firma saudita a ajuns sa detina 86,28% din capitalul Electroputere.

Electroputere Craiova imprumuta 41,3 mil. euro de la actionarul majoritar
Retail jobs
Aboneaz─â-te pe

Calculator Salariu: Afl─â c├ó╚Ťi bani prime╚Öti ├«n m├ón─â ├«n func╚Ťie de salariul brut ┬╗

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat ├«n 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari juc─âtori din industria rom├óneasc─â de publishing online. Pe parcursul celor peste 15 ani de prezen╚Ť─â pe pia╚Ťa media, ne-am propus s─â fim o surs─â de inspira╚Ťie pentru mediul de business, dar ╚Öi un canal de educa╚Ťie pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiar─â. ├Än plus, Wall-Street.ro are o experien╚Ť─â de 10 ani ├«n organizarea de evenimente B2B, timp ├«n care a sus╚Ťinut peste 100 de conferin╚Ťe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&s─ân─âtate sau imobiliare. Astfel, am reu╚Öit s─â avem o acoperire complet─â - online ╚Öi offline - pentru tot ce ├«nseamn─â business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din sec╚Ťiunea Pie╚Ťe de capital »Setari Cookie-uri