Cifra de afaceri a producatorului de PVC Teraplast Bistrita (TRP) s-a redus cu 8% in primele noua luni ale anului, la 141,2 milioane lei (33,4 milioane euro), comparativ cu perioada similara din 2008, pe fondul scaderii cererii de sisteme de instalatii si constructii.
Profitul obtinut in intervalul ianuarie-septembrie 2009 a fost de 11,4 milioane lei (2,7 milioane euro), cu 27% mai mic decat rezultatul din perioada similara a anului trecut. “Profitul net a fost sustinut de masurile eficiente de reducere a costurilor in conditiile in care pretul a fost factorul determinant in decizia de cumparare a produselor”, sustin reprezentantii Teraplast.

In primele noua luni, veniturile companiei s-au redus cu 6,5% la 153 milioane lei (36,2 milioane euro), in timp ce cheltuielile au scazut cu 3,3% la 140,6 milioane lei (33,3 milioane euro), fata de acelasi interval din 2008.

Investitiile s-au cifrat la 24,2 milioane lei si au fost orientate pentru dezvoltarea Parcului Industrial Teraplast, din Saratel, iar programul de relocare a unitatilor de productie este realizat in proportie de 90%.

“Pentru T4 ne asteptam la un mediu economic dificil, in conditii de lichiditate redusa, situatii care vor afecta principalele piete pe care compania activeaza. Totodata, ne propunem continuarea programului de investitii in relocare si dezvoltare, in conditiile unui control strict al costurilor in vederea sustinerii realizarii cifrei de afacere”, explica reprezentantii companiei.

Teraplast se asteapta sa inregistreze un profit net de 16,23 milioane lei (3,82 milioane euro) in acest an, in scadere cu 16% fata de cel din 2008 si prevede venituri totale de 218,2 milioane lei, usor mai ridicate.

“Mizam in special pe sectorul de infrastructura si pe partenerii si distribuitorii nostri, in timp ce pe segmentul proiectelor rezidentiale si non-rezidentiale nu ne asteptam la evolutii mai bune decat in primele noua luni ale anului”, se arata in comunicat remis Bursei.

Teraplast are un capital social de 29,78 milioane de lei impartit in 297,8 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei. Principalii actionarii sunt Dorel Goia, cu o detinere de 34,26%, Emanoil Viciu cu 15,52% si SIF Banat-Crisana (SIF1) cu o participatie de 11,38%.

Valoare de piata a societatii este de 147,4 milioane lei (34,3 milioane euro) conform ultimei cotatii de 0,495 lei/actiune.

Citeste si Urite, Teraplast: Luam in calcul orice oportunitate pentru a ne dezvolta


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Dorel Goia: Nu vreau sa vand Teraplast acum. La 130 mil. a,?, discutam