In primele noua luni ale anului precedent, Cocor afisase un castig net de 1,45 milioane lei. Potrivit bugetului de venituri si cheltuieli, Cocor se astepta sa inregistreze pierderi de 1,9 milioane lei, in intervalul ianuarie-septembrie 2009, insa compania si-a lichidat in luna august participatia de 41,4% la Euxin Constanta, pentru suma de 5,3 milioane lei, ceea ce a influentat rezultatul din al treilea trimestru, potrivit NewsIn.

Vanzarea actiunilor Euxin, catre SIF Transilvania, a facut parte din procesul de stingere a litigiilor cu societatea de investitii financiare (SIF), printr-un schimb de actiuni. Actionarii Cocor Bucuresti (COCR) au votat la inceputul lunii august pentru stingerea litigiilor cu SIF Transilvania (SIF3), prin intermediul unor tranzactii care au vizat iesirea SIF3 din actionariatul Cocor Turism.

Astfel, in baza hotararilor AGA, Cocor Bucuresti a vandut pachetul de 19,3 milioane de actiuni Euxin catre SIF Transilvania, in timp ce societatea de investitii financiare s-a retras din firma Cocor Turism (GALA), la care Cocor Bucuresti este actionarul majoritar.

In schimb, afacerile companiei s-au comprimat cu 15% in primele trei trimestre, la 7,75 milioane lei, dupa ce in perioada similara a anului precedent se cifrau la 9,12 milioane lei.

Firma a investit anul trecut 27 milioane euro in renovarea si schimbarea imaginii centrului comercial din Capitala, Cocor Luxury Store, care urmeaza sa fie inaugurat curand.

Compania are ca domeniu de activitate inchirierea si subinchirierea de imobile. Actionarii principali ai societatii sunt SIF Muntenia (SIF4), cu 10% din capital, Liviu Ursan, cu 14,83%, Daniel Stoica, cu 14,66% din actiuni, si Broadhurst Investments, cu 13,32% din capitalul social. De asemenea, SIF Muntenia are o participatiea de 10% din capitalul companiei.

Cocor Bucuresti are un capital social de 12,07 milioane lei, divizat in 301.691 actiuni cu valoarea nominala de 40 lei.

Valoarea de piata a companiei este de 75,4 milioane lei (17,5 milioane euro), conform ultimei cotatii de 250 lei, stabilita in sedinta bursiera din 14 august. Titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sub simbolul COCR.