Producatorul de aluminiu Alro Slatina (ALR) a obtinut un profit net de 89,32 milioane lei (21,1 milioane euro) in primele noua luni ale acestui an, de peste trei ori mai mic decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce afacerile sale s-au comprimat cu o treime, a informat compania.
In primele trei trimestre al anului trecut, Alro Slatina a avut un profit net de 292,8 milioane lei.

Compania a atras venituri totale de 1,18 miliarde lei (278,95 milioane euro) in intervalul ianuarie-septembrie 2009, cu 32% mai mici decat cele din aceeasi perioada a anului trecut, de 1,74 miliarde lei. Totodata costurile societatii s-au comprimat, insa cu doar 22%, la 1,08 miliarde lei (255,3 milioane euro), fata de nivelul atins in primele tre trimestre ale anului trecut, de 1,04 miliarde lei, conform NewsIn.

In primele noua luni ale acestui an, afacerile Alro Slatina s-au comprimat cu o treime, la 1,03 miliarde lei (243,5 milioane euro), dupa ce in perioada echivalenta a anului trecut cifra de afaceri se ridicase la 1,52 miliarde lei.

Pentru anul 2009, Alro Slatina estimeaza scaderea profitului net la 22,02 milioane dolari, de peste patru ori sub nivelul inregistrat in 2008, anticipand scaderea veniturilor de 2,2 ori.

Compania are un capital social de 356,89 milioane lei, divizat in 713,78 milioane de actiuni, cu valoarea nominala de 0,50 lei. Actionarul majoritar al Alro este grupul Vimetco, inregistrat in Olanda, controlat de omul de afaceri rus Vitali Masitski. Vimetco detine 84,19% din Alro.

Alro Slatina are o valoare de piata de 2,02 miliarde lei (470,1 milioane euro), potrivit cotatiei de 2,83 lei/actiune, stabilita in sedinta bursiera de vineri. Titlurile Alro se tranzactioneaza la categoria I a pietei reglementate a BVB, sub simbolul ALR.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri