CNVM cere Zalois si Jovline sa divulge daca actioneaza concertat la Amonil

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a obligat firmele Zalois si Jovline din Insulele Belize, actionari minoritari ai Amonil Slobozia (AMO), sa transmite in 24 de ore structura detaliata a actionariatului si sa divulge daca actioneaza in mod concertat la producatorul de ingrasaminte, conform unei ordonante a arbitrul pietei de capital.
Daca cele doua firme nu isi vor anunta actionariatul, Comisia va obliga firmele sa lanseze o oferta publica de preluare a Amonil. Conform unui certificat emis de Cititrust International Limited Belize, Ernston Limited nu mai este actionarul unic al Zalois Ltd, ci Watterstan Holdings.

Combinatul de ingrasaminte a inregistrat un profit de 3,14 milioane lei in trimestrul al treilea, in timp ce la nivelul primelor noua luni profitul net a coborat la 5,49 milioane lei (1,3 milioane euro), cu 74% mai mic fata de perioada similara a anului trecut.

Amonil are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Principalii actionari ai companiei sunt Zalois Ltd, din insulele Belize, cu 32,19% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,22%, in timp ce Salink Limited are o participatie de 13,54%. De asemenea, firma Eurom Trade & Invest detine 5,07% din actiuni.

Valoarea de piata a Amonil este de 20,47 milioane lei (4,76 mil. euro), conform ultimului pret de 0,0184 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri