El a mentionat ca pana la sfarsitul anului ar trebui sa primeasca avizul Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) pentru preluarea Investica, relateaza NewsIn.

Planul de a lansa doua fonduri de investitii face parte din strategia Intercapital de a intra pe piata administratorilor de fonduri, in contextul in care casa de brokeraj a anuntat in septembrie ca a incheiat un acord cu actionarii societatii de administrare a investitiilor Investica AM pentru achizitia actiunilor detinute de acestia.

Pasol a explicat ca fondurile vor fi destinate in primul rand clientilor Intercapital Invest, pentru a le oferi noi produse de investire, dar unitatile vor putea fi subscrise si de alti investitori. Primul fond lansat va fi cel monetar, deoarece "este un produs obligatoriu si de baza in oferta oricarui administrator de fonduri", urmand ca ulterior sa fie lansat fondul pe actiuni, iar din a doua parte a anului 2010 si alte tipuri de vehicule de investitii.

In septembrie, societatea de brokeraj Intercapital Invest a anuntat ca va cumpara 99,99% din actiunile Investica Asset Management, detinuta de senatorul UDMR Verestoy Attila, dupa incheierea unui acord cu actionarii societatii de administrare a investitiilor (SAI), conditionat de obtinerea tuturor aprobarilor necesare. Tranzactiaa fost o premiera pe piata de capital locala, fiind pentru prima data cand un broker cumpara un administrator de fond de investitii.

Din culisele tranzactiei Intercapital - Investica