Banca Mondiala, membra in boardul Adaption Fund, organizatie creata de membrii protocolului de Kyoto, a inceput vanzari constante de certificate de emisii de gaze cu efect de sera, prin intermediul BlueNext, informeaza un comunicat al pietei de mediu, transmis Wall-Street de Vienna Investment Trust.
Aceste vanzari fac parte din programul fondului de a monetiza certificatele de gaze, desfasurat de Banca Mondiala.

Creat de conventia-cadru a Natiunilor Unite asupra Schimbarilor Climatice (United Nations Framework Convention on Climate Change - UNFCCC), Adaptation Fund a fost conceput pentru a finanta proiecte concrete de adaptare la schimbarile climatice, fiind bazat pe nevoile si prioritatile tarilor semnatare ale protocolului de la Kyoto.

“Dupa succesul celor trei tranzactii OTC de succes pe care le-am executat pentru fond, vanzarea regulata prin intermediul Bluenext este un pas important in strategia noastra de monetizare a certificatelor de emisii de gaze cu efect de sera, dandu-ne un acces direct catre cumparatorii din piata de carbon”, a declarat Ivan Zelenko, seful departamentului de produse structurate si derivate al Bancii Mondiale.

Bluenext este una din cele mai mari burse de mediu dezvoltata in 2007 de NYSE Euronext si grupul bancar francez de stat Caisse des Depots.

“Suntem onorati ca Banca Mondiala, ca membru in boardul fondului, a ales Bluenext dupa un proces de selectie strict, bazat pe lichiditate si criterii de calitate”, a spus Serge Harry, CEO si Chairman BlueNext.

The Adaptation Fund este finantat cu 2% din certificate de reducere e emisiilor de gaze, cerute in proiectele de mediu si cu fonduri din alte surse.

Protocolul de la Kyoto este un acord international privind mediul, la care au aderat 160 de tari, din 1997 pana in prezent.

Citeste un interviu cu Adrian Simionescu, singurul broker roman activ pe cea mai “verde” bursa din lume


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »




Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Banca Mondiala si-a imbunatatit estimarile privind economia Romaniei