Producatorul de ingrasaminte Amonil Slobozia (AMO) a incheiat un contract de procesare a gazului metan cu Interagro, dupa ce compania a anuntat recent ca nu mai poate livra gaze naturale, pentru a evita incetarea activitatii si concedierea angajatiilor, potrivit unui comunicat remis Bursei.
“Consiliul de Administratie al Amonil, analizand situatia creata de imposibilitatea achizitionarii gazului metan, a decis incheierea unui contract de procesare a gazului metan cu Interagro, aceasta fiind de fapt unica posibilitate de continuare a activitatii societatii, evitarea concedierii colective a salariatilor si a unor probleme sociale deosebite”, se indica in comunicat.

Dupa anuntul Interagro, Amonil a incercat sa achizitioneze gaze naturale de la Romgaz Medias, insa furnizorul a comunicat societatii ca nu are nicio cantitate disponibila.

Producatorul de ingrasaminte trece printr-o intreaga serie de probleme, dupa ce creditorul Chemgas Holding a solicitat executarea silita a companiei pentru plata unei datorii de 57,1 milioane lei.

In cadrul licitatiei pentru executarea silita, Chemgas Holding a fost cel care a cumparat toate activele scoase la vanzare, obligand Amonil sa inchirieze instalatiile pierdute pentru a-si continua activitatea.

Combinatul de ingrasaminte a inregistrat un profit de 3,14 milioane lei in trimestrul al treilea, in timp ce la nivelul primelor noua luni rezultatul net a coborat la 5,49 milioane lei (1,3 milioane euro), cu 74% mai mic fata de perioada similara a anului trecut.

Compania are un capital social de 111,26 milioane lei, divizat in 1,11 miliarde actiuni, cu o valoare nominala de 0,10 lei.

Principalii actionari ai companiei sunt Zalois Ltd, din insulele Belize, cu 32,19% din capitalul social, Jovline Ltd, cu 18,22%, in timp ce Salink Limited are o participatie de 13,54%. De asemenea, firma Eurom Trade & Invest detine 5,07% din actiuni.

Capitalizarea societatii este de 23,47 milioane lei (5,4 milioane euro), conform ultimei cotatii de 0,0211 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si
Pretul gazelor romanesti, cu 32% mai mare decat pe bursa de la Viena