Grupul Rompetrol nu a depus la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) in termenul cerut rapoartele de evaluare necesare pentru inceperea ofertelor publice de preluare in cazul Rompetrol Rafinare (RRC) si Rompetrol Well Services (PTR), a declarat, pentru NewsIn, un oficial al CNVM.

Astfel, grupul Rompetrol risca in prima faza un avertisment, iar ulterior daca nu va depune documentele CNVM ar putea aplica sanctiuni mai drastice, adica amenzi calculate pe baza unui procent din capitalul social.

In urma cu doua zile, CNVM a respins o noua cerere a grupului Rompetrol pentru amanarea termenului pana la care compania petroliera trebuie sa depuna documentele necesare inceperii ofertelor publice obligatorii la cele societati listate, pe care le controleaza

Comisia hotarase in 11 noiembrie sa prelungeasca pana vineri, 20 noiembrie termenul pana la care The Rompetrol Group poate realiza si depune rapoartele de evaluare in vederea lansarii ofertelor de preluare la Rompetrol Rafinare (RRC) si Rompetrol Well Services, (PTR), desi grupul ceruse o amanare a termenului cu 45 de zile. Potrivit CNVM, in cazul in care grupul Rompetrol nu va depune evaluarile la noua data stabilita, persoanele responsabile vor fi sanctionate conform legii.

Amanarea termenului pentru depunerea evaluarilor si documentelor necesare ofertelor de preluare a venit dupa ce BRD-SocGen, care intermediaza oferta, a solicitat la inceputul lunii noiembrie prelungirea cu 45 de zile a termentului la care grupul Rompetrol poate depune noul raport de evaluare, dupa ce prima evaluare realizata a fost respinsa de CNVM.

Cand a respins prima evaluare, Comisia a cerut actionarului majoritar al Rompetrol Well Service, The Rompetrol Group, sa aleaga un alt evaluator independent pentru a face un nou raport si care va trebui sa utilizeze o "abordare pe baza de venituri", in conformitate cu standardele internationale de evaluare, si sa calculeze activul net pe actiune tinand cont de dispozitiile unui articol din legea pietei de capital (art. 204, aliniat 2, litera b).

Ulterior, KazMunai Gaz, actionarul majoritar al Grupului Rompetrol, a anuntat ca a selectat o firma din grupul "Big Four" pentru evaluarea pretului de oferta la RRC si PTR, care isi va alege singura metoda de evaluare. In grupul "Big Four" intra cele mai importante patru companii globale de servicii de evidenta contabila, audit si consultanta, respectiv PricewaterhouseCoopers, Ernst&Young, Deloitte si KPMG.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
(P) KMG introduce in benzinariile Rompetrol cutia de donatii Kindtap