Actionarii minoritari ai Rompetrol Rafinare (RRC) solicita Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) aplicarea masurilor care se impun ca urmare a intarzierii depunerii documentatiei necesare pentru ofertele publice de preluare de catre The Rompetrol Group, potrivit unui comunicat al Asociatiei Investitorilor pe Piata de Capital (AIPC).

“Actionarii minoritari cer amendarea societatii The Rompetrol Group NV Olanda si KazMunaiGas pentru nerespectarea deciziilor C.N.V.M. nr. 1511/22.10.2009 si 1583/11.11.2009 care obligau ofertantul sa depuna rapoartele de evaluare si documentatia aferenta ofertei pana in 12 noiembrie, termen ulterior amanat in 20 noiembrie la solicitarea ofertantului”, se indica in comunicat.

De asemenea, actionarii minoritari mai solicita conform legii suspendarea drepturilor de vot ale The Rompetrol Group care depasesc 33% din drepturile de vot ale SC Rompetrol Rafinare SA - Constanta pana la finalizarea ofertei publice obligatorie de preluare.

Cea de-a treia solicitare a grupului se refera la investigarea si determinarea numarului de actiuni emise de Rompetrol Rafinare care au fost dobandite nelegal de The Rompetrol Group si/sau KazMunaiGaz, dupa dobandirea indirecta de catre compania petroliera kazaha a mai mult de 33% din drepturile de vot asupra RRC.

Astazi, grupul Rompetrol a depus o plangere la CNVM, cerand aprobarea documentelor de oferta la Rompetrol Rafinare (RRC) si Rompetrol Well-Services (PTR), asa cum au fost depuse initial, sau sa ofere un nou termen pentru depunerea noilor evaluari.

CNVM a respins insa cererea Rompetrol Group, mentionand ca documentele de oferta cu noile evaluari vor trebui depuse cel tarziu la inceputul saptamanii viitoare, pe 30 noiembrie.

In ziua precedenta, CNVM a anuntat ca a sanctionat cu avertisment grupul Rompetrol pentru ca nu a depus la timp rapoartele de evaluare in cazul ofertelor de preluare la RRC si PTR.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Rompetrol Rafinare face o noua investitie la rafinaria Vega Ploiesti