Target Capital mentine recomandarea de cumparare pentru actiunile producatorului de echipamente pentru industria gazelor Armax Gaz (ARAX) si vede un pret-tinta pentru urmatoarele 12 luni de 0,13 lei, cu 32% mai mare decat ultima cotatie.
Aceasta revizuire in sus a pretului a fost determinata de evolutia favorabila a rezultatelor companiei la noua luni, afirma Andrei Radulescu, analist la Target Capital.

In primele noua luni, compania a realizat o cifra de afaceri de 45,5 milioane lei, in crestere cu 6% fata de rezultatul din perioada similara din 2008.

Veniturile din exploatare au avansat cu 1%, in timp ce cheltuielile de exploatare s-au majorat cu 5%. Prin urmare, rezultatul din exploatare s-a diminuat cu 46%, la 2,2 milioane lei.

Societatea a obtinut un profit net de 5,06 milioane lei (1,2 milioane euro) rezultat similar celui din aceeasi perioada a anului trecut.

La finalul lunii septembrie
, analistul oferea un pret-tinta de 0,125 lei/actiune si recomanda cumpararea titlurilor.

“Pretul tinta a fost estimat prin ponderarea rezultatelor din analizele DCF si comparativa. In ceea ce priveste analiza DCF, am incorporat rezultatele financiare la 9 luni, am revizuit in crestere previziunile de evolutie a marjei EBIT in 2009 (la 10%) si am majorat costul capitalului - la 25,8% in 2009 si 21,9% pentru perioada 2010-2013 -, prin considerarea unei prime de risc mai ridicate, ca urmare a amplificarii incertitudinilor din plan intern si international”, se indica in raportul de analiza a casei de brokeraj.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »
Ascultă primul podcast de FinTech și digital banking din piață.

Citeste si