Proiectul de lege venit de la Senat trebuia sa primeasca avizul Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor in cadrul unei sedinte programate joi, dar care nu s-a tinut, intrucat majoritatea deputatilor nu sunt prezenti in Bucuresti.

"Ma bucur ca a fost facut un program pentru adoptarea aceste initiative legislative, problema este ca nu are cine sa discute acest proiect acum. Pana dupa 6 decembrie nu va fi nimeni in Bucuresti pentru a incepe discutiile in comisii", a declarat Ovidiu Marian, senator PD-L.

De asemenea, vineri, 27 noiembrie, era si termenul pana la care deputatii ar fi trebuit sa depuna amendamente pe marginea proiectului venit de la Senat, dar modificari vor mai putea fi aduse si in plenul Camerei Deputatilor. Deputuatii de la Camera pentru buget, finante si banci ar trebui sa realizeze si sa depuna raportul pentru acest proiect de lege pana in 8 decembrie, insa Ovidiu Marian este sceptic ca acest lucru se va intampla in acest an.

"Nu cred ca vom avea un raspuns in acest an, pentru ca timpul ramas este foarte scurt, fiind foarte aproape si vacanta parlamentara. Oricum, va trebui discutat bugetul, care va avea prioritate fata de orice alta lege", explica senatorul PD-L.

De obicei, vacanta parlamentara incepe inaintea Craciunului si dureaza pana in februarie, desi in acest an ar putea fi convocata si o sesiune extraordinara, in functie de cat de repede va fi validat noul Guvern si va fi aprobat bugetul.

Bursa depinde de politic: Pragul de 5% la SIF-uri, concretizat abia in 2010