Consiliul Bursei a admis la tranzactionare patru noi serii de obligatiuni municipale, emise de primariile Bacau si Bistrita, de orasul Siret si comuna Aninoasa, informeaza un comunicat transmis de institutie.

Numarul obligatiunilor municipale de la BVB va creste astfel, de la 27 la 31.

De asemenea, conducerea Bursei a mai aprobat un cadru general pentru reglementarea tranzactiilor cu produse structurate. Aceste tipuri de instrumente financiare pot avea la baza mai multe tipuri de active: indici bursieri sau valutari, materii prime ca petrolul, aurul, precum si alte combinatii de active si instrumente financiare.

Produsele structurate sunt emise de obicei de institutii financiare de felul bancilor de investitii, in baza unui prospect de emisiune.

Potrivit Bursei, produsele structurate aduc mai multe avantaje investitorilor, cel mai important fiind lichiditatea, care este garantata chiar de emitentul acestor tipuri de instrumente financiare, care actioneaza ca market-maker. De asemenea, investitorul are posibilitatea sa obtina o anumita expunere pe un activ suport cu o suma mult mai mica de bani.

De asemenea, Bursa a adoptat unele amendamente ale reglementarilor referitoare la regulile de vanzare speciala la ordin, cuprinse in codul BVB, pentru eficientizarea si extinderea acestei proceduri, prin reducerea duratei de la 3 zile la o zi si includerea in exceptiile de la criteriile cantitative a executarii contractelor de garantie reala mobiliara sau financiara care au ca obiect valori mobiliare admise la tranzactionare la BVB.

Totodata, conducerea Bursei a desemnat-o Anca Dumitru ca membru al Consiliului Director al Institutului de Guvernanta Corporativa.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
10 motive pentru a-ti aduce afacerea pe bursa