Bursele din Golf dau semne de revenire

Bursele din Golf s-au calmat ieri, dupa doua zile de pierderi majore, cauzate de temerile legate de criza financiara din Dubai, relateaza AFP.
Bursa din Qatar a castigat 350 puncte la inchidere, marcand o crestere de 5,3% si compensand o parte din pierderile inregistrate in sedinta anterioara, cand a scazut cu 8,3%.

Bursele din Dubai si Abu Dhabi, care au inregistrat pierderi de 12,5%, repectiv 11,5% in ultimele doua zile, au fost inchise pentru ziua nationala a Emiratelor Arabe Unite, scrie NewsIn.

Totusi, indicele Doha Securities Market (DSM) a ramas sub pragul psihologic de 7.000 puncte, la 6.949,19 puncte, chiar daca a crescut de la nivelul de 6.886,12 puncte inregistrat la sfarsitul anului trecut.

Toate titlurile au inchis pe verde, conduse de sectorul bancar, dupa ce mai multe banci au anuntat ca nu sunt expuse la datoria Dubaiului.

Bursa din Kuweit a inchis la 6.650,80 puncte, in scadere cu 1,4%, la cel mai mic nivel din ultimele noua luni, dupa fluctuatiile de la inceputul sedintei.

Marti, bursa din Kuweit a pierdut 2,7%, in contextul ingrijorarilor legate de impactul potential al datoriilor Dubaiului asupra companiilor.

Numai titlurile din sectorul de asigurari au inregistrat o crestere, celelalte sapte sectoare fiind pe rosu, printre care si sectorul bancar, in scadere cu 0,75%. Firmele de investitii au pierdut 2,3%.

Pierderile au survenit in ciuda asigurarilor date de guvernul kuweitian si de banca centrala si dupa ce zeci de societati listate au anuntat ca nu au expuneri la datoria Dubaiului.

Pe 25 noiembrie, Dubaiul a anuntat ca va cere un moratoriu de sase luni la plata datoriilor acumulate de grupul Dubai World, estimate in total la 59 miliarde dolari.

Bursele europene au reactionat si ele negativ la sfarsitul saptamanii trecute, din cauza ingrijorarilor legate de eventualele efecte mondiale ale crizei din Dubai.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Setari Cookie-uri