Un grup de actionari ai Armax Gaz nu vor ca titlurile rascumparate sa fie oferite gratuit salariatilor

Un grup de cinci actionari format din Banca Transilvania (TLV), SIF Moldova (SIF2), BT Asset Management, fondurile de investitii BT Maxim si BT Invest cere convocarea unei adunari generale la Armax Gaz (ARAX) pentru aprobarea solicitarilor privind repartizarea actiunilor rascumparate.
Grupul de actionari solicita validarea hotararilor Consiliului de Administratie din 25 august 2009 ce presupune repartizarea actiunilor rascumparate salariatilor Armax, care sa nu fie membrii al Consiliului de Administratie.

De asemenea, actionarii vor ca actiuni sa nu mai fie acordate gratuit, ci sa fie oferite cu un pret de distribuire egal cu pretul de achitie platit de companie.

Astfel, conform cerintelor grupului de actionari, Mircea Vescan, directorul general al societatii, nu va primi nicio actiune decat daca acest lucru va fi aprobat de catre actionari.

In urma hotararilor CA din 25 august, Mircea Vescan ar fi trebuit sa primeasca 2,47% din actiunile companiei, ceea ce reprezinta 78% din totalul titlurilor alocate angajatilor cu functie de conducere.

Cele 19,14 milioane actiuni rascumparate de societatie vor fi alocate in termen maxim de 12 luni de la terminarea perioadei de achizitie in august 2009.

Producatorul de echipamente pentru industria gazelor Armax Gaz (ARAX) a afisat un profit net de 5,06 milioane lei (1,2 milioane euro) pentru primele noua luni ale acestui an, similar celui din aceeasi perioada din 2008, in timp ce afacerile sale au avansat usor, pana la 45,5 milioane lei.

Armax Gaz are un capital social de 60,43 milioane lei, impartit in 604,3 milioane actiuni cu o valoare nominala de 0,1 lei, iar cel mai mare actionar este Mircea Vescan, cu o detinere de 39,42%.

Capitalizarea companiei este de 59,1 milioane lei (13,8 mil. euro), conform ultimei cotatii de 0,0978 lei/actiune.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri