Stefan Vuza vrea sa delisteze Contactoare Buzau de pe piata Rasdaq

Omul de afaceri Stefan Vuza vrea sa delisteze inca o companie de la cota bursei, Contactoare Buzau (CONQ), propunerea fiind aprobata in AGA, unde s-a mai votat pentru modificarea statutului firmei in societate de tip inchis, potrivit unui comunicat transmis vineri.
Astfel, actionarii minoritari ai Contactoare Buzau vor primi 10,72 lei/unitate, pentru titlurile detinute, arata NewsIn.

"Acesti actionari pot solicita retragerea din societate in termen de 45 de zile, de la data de 8 martie 2010, data de inregistrare, prin transmiterea in scris catre societate a unei solicitari in acest sens", se precizeaza in comunicat.

Pe langa firma lui Vuza, SCR Piatra Neamt, care detine 76,55% din Contactoare Buzau, in actionariatul firmei mai figureaza SIF Oltenia, cu o participatie de 18,2% si alti actionari care detin in total 5,25% din titluri.

Totodata Stefan Vuza mai vrea sa delisteze o alta companie de pe piata Rasdaq, Sinterom Cluj (SIRM), propunerea fiind inaintata spre aprobare intr-o adunare generala a actionarilor de la inceputul lunii decembrie.

De asemenea, Vuza va delista de la Bursa si firma Uzuc Ploiesti (UZC), pe care o controleaza, dupa ce propunerea a fost aprobata anterior in adunarea generala a actionarilor.

Contactoare Buzau are un capital social de 7,16 milioane lei, divizat in 2,86 milioane actiuni cu o valoare nominala de 2,50 lei. In prezent, titlurile companiei se tranzactioneaza la categoria de baza a pietei Rasdaq, sectiunea XMBS, sub simbolul CONQ.

Contactoare Buzau are o valoare de piata de 24,9 milioane lei, potrivit cotatiei de 8,07 lei, stabilita in sedinta de tranzactionare din 3 decembrie.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri