Franklin Templeton prelungeste oferta pentru Fondul Proprietatea pana in iunie 2010

Fondul american de investitii Franklin Templeton, administratorul Fondului Proprietatea, a prelungit oferta finala de administrare pana pe 9 iunie 2010, potrivit unui comunicat de presa.
Oferta finala a fost facuta initial pe 9 iunie 2009, cu un termen de validitate de cel putin 180 zile.

“Vrem sa reiteram atat dorinta, cat si angajamentul pe termen lung fata de administrarea Fondului in beneficiul tuturor actionarilor si de a face tot ce ne sta in putinta sa listam Fondul la Bursa de Valori Bucuresti, dupa ce vom fi numiti oficiali administratori", a declarat David Smart, seful diviziei de fonduri suverane a grupului Franklin Templeton.

Comisia de Selectie a Fondului Proprietatea a finalizat renegocierea contractului de administrare cu Franklin Templeton, urmand a fi convocata o adunare a actionarilor pentru aprobarea documentului. Actionarii Fondului vor fi convocati din nou la o adunare generala, pentru a aproba forma revizuita a contractului, dupa ce acesta va primit avizul Guvernului.

Fondul Proprietatea a fost creat in 2005, ca solutie pentru despagubirea fostilor proprietari deposedati de regimul comunist, carora nu li se mai pot restitui in natura averile confiscate. Fondul are participatii la 88 de companii, cele mai multe din domeniul energetic.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri