Bursele din Dubai si-au continuat scaderea

Bursele din Dubai si Abu Dhabi si-au continuat scaderea, pierderile totale ajungand la peste 21%, respectiv 12%, de la inceputul crizei din Dubai, de la sfarsitul lunii noiembrie, relateaza AFP.
Indicele DFM, al bursei din Dubai, a incheiat sedinta de vineri in scadere cu 6,12%, la 1.638,05 puncte, in timp ce indicele ADX, al bursei din Abu Dhabi, a scazut cu 3,36%, la 2.538,73 puncte, informeaza NewsIn.

Actiunile gigantului imobiliar din Dubai, Emmar, au continuat sa se deprecieze, marcand un declin de 9,84% la incheierea sedintei. Titlurile Emmar pierdusera 10% din valoare si in ziua anterioara, nivelul maxim autorizat in cursul unei singure sedinte.

Actiunile Dubai Islamic Bank au avut o evolutie similara, depreciindu-se cu 9,91% la inchiderea bursei din Dubai, unde valoarea titlurilor tranzactionate marti a fost de numai 510,3 milioane dirhami (139 milioane dolari).

"Schimburile sunt slabe", a declarat analistul financiar Houmam al-Shamaan, adaugand ca "motivele din spatele scaderii pietei sunt psihologice". "Principala tendinta din piata este de vanzare si va continua, probabil, in special in cazul investitorilor locali", a mai spus acesta.

Cele doua piete financiare din Dubai si Abu Dhabi au pierdut in total 21,7%, respectiv 12,7% dupa 25 noiembrie, data la care autoritatile din Dubai au anuntat ca vor sa ceara un moratoriu de sase luni la plata datoriilor grupului Dubai World, estimate la 59 miliarde dolari.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri