Doua serii de obligatiuni emise de Bistrita intra la cota BVB

Doua emisiuni de obligatiuni ale Municipiului Bistrita, cu o valoare de 35 milioane lei, respectiv 40 milioane lei, se vor tranzactiona de joi la Bursa de Valori Bucuresti, a anuntat operatorul de piata.
Prima emisiune (simbol BIS29), constand in 350.000 titluri, a fost lansata pe la finalul lunii octombrie si are o maturitate de 20 de ani. Municipiul Bistrita ramburseaza principalul in 80 de rate trimestriale, iar dobanda, platita tot trimestrial, este calculata pe baza mediei dobanzilor interbancare la trei luni, plus o prima de 0,8%.

Cea de-a doua emisiune (BAC26B), ce vizeaza 400.000 de obligatiuni, a fost lansata in septembrie 2009, titlurile urmand sa ajunga la maturitate in noiembrie 2026. Pentru aceasta emisiune, Municipiul Bistrita ramburseaza principalul in 68 de rate trimestriale iar dobanda, platita tot trimestrial, este calculata pe baza mediei dobanzilor interbancare la sase luni, plus o prima de 0,85%.

In prezent, la Bursa de Valori Bucuresti se tranzactioneaza 29 emisiuni de obligatiuni municipale, 26 de serii de titiluri de stat si trei obligatiuni corporative emise de companii romanesti si straine.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Setari Cookie-uri