Conducerea producatorului de tehnologie aerospatiala Aeroteh Bucuresti (AER) a hotarat restructurarea companiei si un proiect de concediere colectiva, potrivit unui comunicat remis Bursei de Valori Bucuresti.

“Prezenta hotarare are la baza necesitatea si obligativitatea desfiintari efective a 25 de locuri de munca, majoritar din Sectia de prelucrare mecanice si injectie mase plastice, ca urmare a reducerii substantiale a contractelor si a comenzilor pentru aceasta sectie”, se arata in document.

Conducerea a mai anuntat ca societatea nu are locuri de munca vancate ce pot fi oferite persoanelor disponibilizate, niciun post nefiind compatibil cu pregatirea profesionala a acestora.

Dumitru Banut, presedintele Consiliului de Administratie al societatii, va purta in perioada urmatoare discutii cu Sindicatul Liber Aeroteh.

In primul semestru, Aeroteh Bucuresti a obtinut un profit net de 1,27 milioane lei (300.300 euro), in prima jumatate a anului, de aproape zece ori mai mare decat cel din aceeasi perioada a anului trecut, dupa ce afacerile sale au sporit de 2,2 ori.

Producatorul de tehnologie aerospatiala are un capital social de 10,56 milioane lei, impartit in 4,22 milioane actiuni, cu o valoare nominala de 2,50 lei. Directorul general al Aeroteh este totodata si actionarul majoritar, cu o participatie de 59,4%.

Capitalizarea companiei este de 12,24 milioane lei (2,9 milioane euro), conform ultimei cotatii de 2,9 lei/actiune.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si