Producatorului de PVC Teraplast Bistrita (TRP) anticipeaza un profit net de 16,4 milioane lei anul viitor, similar celui prevazut in bugetul pentru anul acesta, asteptandu-se totodata la o cifra de afaceri de 234,08 milioane lei, a anuntat compania.

Astfel, Teraplast Bistrita isi propune sa atraga anul viitor venituri totale de 243,1 milioane lei, estimand cheltuieli de 227,01 milioane lei.

Actionarii companiei au aprobat si proiectul programului de investitii de 21,5 milioane lei (5 milioane euro) pentru 2010, potrivit NewsIn.

De asemenea, compania va oferi spre vanzare membrilor conducerii cele 4,5 milioane actiuni rascumparate de pe Bursa de Valori Bucuresti, in cadrul unui program derulat in acest sens. Actiunile vor fi vandute directorilor executivi in termen de maximum 12 luni de la data achizitiei.

Pentru anul in curs, actionarii Teraplast au aprobat un program de investitii de 15,75 milioane lei, anticipand un profit net de 16,24 milioane lei, cu 16% mai mic decat rezultatul din 2008.

Profitul net al Teraplast Bistrita a scazut cu 27% in primele noua luni din acest an, pana la 11,4 milioane lei (2,69 milioane euro), iar afacerile s-au comprimat cu 8% fata de perioada similara din 2008, in urma scaderii cererii pentru instalatii si constructii.

Potrivit companiei, pietele pe care activeaza au inregistrat in anul 2009 scaderi cuprinse intre 20% si 35%, situatie care s-a reflectat si in performanta financiara a grupului. Compania a inregistrat in T3 un profit de circa 5 milioane lei, dupa ce pana la jumatatea anului raportase castiguri de 6,37 milioane lei.

Pe de alta parte, cifra de afaceri a coborat cu 8% in intervalul ianuarie - septembrie, la 141,28 milioane lei (33,4 milioane euro), comparativ cu nivelul din aceeasi perioada a anului trecut, de 153,74 milioane lei.

Firma Teraplast face parte din grupul cu acelasi nume, care mai include subsidiarele Plastsistem si Politub. Teraplast este cel mai mare procesator de PVC din Romania, Plastsistem produce panouri sandwich si structuri metalice pentru constructii comerciale si industriale, iar Politub produce tuburi din polietilena pentru retelele de gaz si apa.

Principala companie a grupului, Teraplast SA, este listata la categoria a doua a Bursei de Valori Bucuresti (BVB) sub simbolul TRP si, potrivit ultimei cotatii, de 0,55 lei, valoarea de piata a societatii se ridica la 163,8 milioane lei (38,7 milioane euro).


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Dorel Goia: Nu vreau sa vand Teraplast acum. La 130 mil. a,?, discutam