Echipa Bursei de Valori Bucuresti poarta discutii cu 4 noi potentiali emitenti in vederea listarii pe piata, 2 dintre acestia activand in sectorul constructiilor, iar ceilalti doi avand afaceri in zona financiara.

"Purtam discutii cu 4 potentiali emitenti, 2 din sectorul constructiilor si 2 din zona financiara. Cred ca 2010 va fi anul cand se vor relua listarile pe bursa, insa initiativele afisate acum nu le vedem realizabile mai devreme de 6-7 luni", a declarat Stere Farmache, presedintele Bursei de Valori Bucuresti, in cadrul seminarului EU-COFILE organizat de BNR, ARB si Alpha Bank.

Farmache a mai spus ca pregatirea unei companii pentru listare reprezinta un efort pentru organizatie si necesita o organizare si conducere foarte buna.

"Pregatirea unei . In conditiile in care toate termenele ar fi comprimate cat mai mult posibil, un IPO (n.r. Initial Public Offer) s-ar putea realiza intr-un orizont de timp de 3-4 luni", a mai adaugat presedintele BVB.

Anul acesta, la Bursa de Valori Bucuresti a avut loc o singura listare - cea a fondului OTP Wise Ro, la inceputul lunii octombrie.

Al doilea IPO al anului a fost derulat tot de OTP Asset Management, cu fondul Green Energy. Oferta s-a incheiat cu succes iar listarea este estimata pentru inceputul anului viitor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
1995 - Cum a fost reinfiintata bursa in anii de capitalism ai Romaniei