Fondul deschis de investitii Raiffeisen Euro Plus a atras in doar 6 saptamani de la lansare active de peste 50 milioane euro, cele mai multe plasamente fiind realizate de catre persoanele fizice, conform unui comunicat al Raiffeisen Asset Management.
Din cei 1.500 de investitori care au investit in acest fond, 70% au fost persoane fizice, detinerea medie fiind de circa 22.000 euro.

“Interesul clientilor pentru fondul Raiffeisen Euro Plus este firesc, tinand seama de faptul ca in Romania traditional exista un interes pentru economisirea in euro, aproximativ 40% din sumele detinute de persoanele fizice in sistemul bancar fiind plasamente in valuta, fara ca acest comportament sa fie influentat semnificativ de evolutia cursului valutar”, a declarat Mihail Ion, presedintele Raiffeisen Asset Management.

In prezent, fondul are detineri de peste 50% in certificate de trezorerie si obligatiuni de stat in valuta, inclusiv in ultimele doua emisiuni lansate de Ministerul Finantelor in luna noiembrie 2009.

“Aceasta alocare are un impact pozitiv atat asupra randamentului fondului si reflecta abordarea conservatoare in selectia plasamentelor, a completat presedintele Raiffeisen Asset Management.

SAI Raiffeisen Asset Management este cea de-a doua societate de administrare a investitiilor din Romania, cu active de 935 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri