Dintre acestia, Horia Manda (foto), managing partner al administratorului fondurilor de investitii RAEF si Balkan Accession Fund (BAF) si director general al Axxess Capital Partners, va detine cel mai mare pachet de actiuni la Intercapital – 37,8%, a declarat pentru Wall-Street, Razvan Pasol, directorul general al SSIF-ului.

"Pozitia puternica pe piata, reputatia si proiectele derulate de Intercapital Invest au fost argumente pentru implicarea noastra directa in dezvoltarea companiei. Consider ca experienta noastra in domeniul financiar va contribui la consolidarea pozitiei Intercapital Invest drept unul dintre cei mai importanti furnizori de servicii de investitii financiare din Romania", a spus Horia Manda.

In urma finalizarii tranzactiilor, cei trei actionari vor detine 68% din actiunile Intercapital Invest. Structura de detinere a celorlalte 32% din actiuni nu se modifica in urma acestor tranzactii.

Razvan Pasol a explicat ca este vorba de o tranzactie in grup, care nu va aduce schimbari, noii actionari fiind si pana acum interfata in colaborarea dintre fond si Intercapital.

"Preluarea pachetului majoritar de actiuni al Intercapital Invest de catre echipa de management a RAEF reprezinta pentru noi increderea si aprecierea unor specialisti de marca ai pietei financiare romanesti cu privire la activitatea companiei. Ma bucur ca in urma acestei tranzactii vom beneficia in mod direct de experienta acestei echipe in vederea dezvoltarii celor trei directii principale de activitate a grupului Intercapital: brokeraj&trading, investment banking si asset management", a declarat Pasol.

Zilele trecute, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a avizat preluarea SAI Investica Asset Management de catre Intercapital Invest, conform Deciziei nr. 1693/08.12.2009. In urma derularii formalitatilor necesare finalizarii tranzactiei, estimate a dura maxim o luna, Intercapital Invest va detine 99,99% din actiunile Investica

Din culisele tranzactiei Intercapital - Investica