Bursele europene au deschis sedinta in usoara crestere, pentru a patra zi consecutiv, sustinute de aprecierea titlurilor din sectoarele minier si auto, in pofida unor evolutii descendente pe pietele asiatice de capital, potrivit Reuters, citat de NewsIn.
In sectorul auto, principalele actiuni europene inregistrau cresteri, dupa ce statisticile au aratat o crestere a numarului de inmatriculari, in noiembrie.

Dupa primele tranzactii, indicele Footsie-100 al bursei din Londra stagna la nivelul de 5.314 puncte, indicele DAX, al bursei din Frankfurt, avansa cu 0,16%, la 5.811 puncte, in timp ce indicele parizian CAC 40 castiga doar 0,09%, la 3.834 puncte.

Pe de alta parte, investitorii de pe pietele asiatice au fost mai prudenti inaintea sedintei de politica monetara a Federal Reserve (banca centrala a SUA - n.r.). Astfel, indicele Nikkei 225 a inchis in scadere usoara, cu 0,22% pana la 10.083 puncte, iar indicele Hang Seng, al pietei din Hong Kong, coborat cu 1,23%, la 21.814 puncte.

Bursele din Statele Unite au inchis sedinta de luni la maximele ultimelor 14 luni, in contextul stirii legate de ajutorul financiar primit de Dubai de la emiratul Abu Dhabi. Indicele Dow Jones a castigat 0,28%, la 10.501 puncte, indicele Nasdaq, dominat de titluri din sectorul tehnologic, a castigat 0,99%, la 2.212 puncte, iar indicele extins Standard & Poor's 500 a avansat cu 0,70%, la 1.114 puncte.

Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri