Proiectul de lege ce vizeaza pragul de detinere la SIF-uri ar putea fi discutat saptamana viitoare in comisia de buget finante din Camerei Deputatilor, unde vor putea fi aduse noi amendamente, a declarat senatorul Ovidiu Marian, unul dintre initiatorii proiectului, informeaza NewsIn.
In acest context, cotatiile actiunilor SIF au inceput sa urce considerabil in urma cu jumatate de ora, iar indicele BET-FI avea un avans de 2,5% la ora 12:30, dupa ce in prima parte a sedintei inregistrase un declin de pana la 1%.a

Proiectul de lege venit de la Senat trebuia sa primeasca avizul Comisiei pentru politica economica, reforma si privatizare din Camera Deputatilor in cadrul unei sedinte programate in 27 noiembrie, dar care nu s-a tinut, intrucat majoritatea deputatilor nu erau prezenti in Bucuresti.

De asemenea, tot la sfarsitul lunii noiembrie era si termenul pana la care deputatii ar fi trebuit sa depuna amendamente pe marginea proiectului venit de la Senat, dar modificari vor mai putea fi aduse si in plenul Camerei Deputatilor. Deputatii de la Camera pentru buget, finante si banci ar fi trebuit sa realizeze si sa depuna raportul pentru acest proiect de lege pana in 8 decembrie.

Bursa depinde de politic: Pragul de 5% la SIF-uri, concretizat abia in 2010


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri