Marile burse ale continentului au deschis sedinta putin peste nivelurile de referinta, pietele fiind in asteptarea deciziilor bancii centrale americane, Federal Reserve.
Dupa primele tranzactii, indicele Footsie-100 al bursei din Londra castiga 0,04%, la 5.285,81 puncte, indicele DAX, al bursei din Frankfurt, avansa cu 0,03%, la 5.812,88 puncte, in timp ce indicele parizian CAC 40 castiga 0,34%, la 3.846,96 puncte.

Investitorii vor urmari indicatorul privind demararea constructiei de case noi in SUA pentru noiembrie, insa cel mai important eveniment este publicarea comunicatului Federal Reserve, la 21:15, ora Romaniei, dupa reuniunea de doua zile, potrivit NewsIn.

Pe piata japoneza, indicele Nikkei 225 a inchis sedinta de miercuri in crestere cu 0,93% pana la 10.177,41 puncte, cel mai inalt nivel din ultimele sapte saptamani, in timp ce indicele mai extins Topix a castigat 1,54%, la 898,29 puncte.

Titlurile bancare au avut de castigat dupa ce cotidianul Nikkei a relatat ca s-ar fi obtinut un acord din partea Comitetului Basel pentru o perioada de tranzitie de cel putin zece ani in implementarea noilor reguli in materie de fonduri proprii ale bancilor, mult mai restrictive.

Bursele din Statele Unite au inchis, in schimb, in usor declin sedinta de marti, dupa patru sedinte la rand de crestere. Indicele Dow Jones a scazut cu 0,47%, la 10.452,00 puncte, indicele Nasdaq, dominat de titluri din sectorul tehnologic, a pierdut 0,50%, la 2.201,05 puncte, iar indicele extins Standard & Poor's 500 a coborat cu 0,55%, la 1.107,93 puncte.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri