Conform ordonantei CNVM, SC Explore Asset Management nu se incradreaza in cerintele privind nivelul fondurilor proprii necesare desfasurarii obiectului de activitate autorizat, respective echivalentul in lei a 125.000 de euro.

Astfel, in baza analizei efectuata de catre directia de specialitate si ca urmare a deliberarilor in cadrul sedintei din data de 16.12.2009, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a hotarat restrictionarea activitatii Explore AM, administrarea portofoliilor individuale de investitii, pentru 90 de zile.


"Aceasta operatiune nu afecteaza activele clientilor nostri. Ei sunt titularii conturilor si au dreptul de a lua o decizie, dar este important ca banii lor nu sunt deloc implicati in aceasta situatie. Una din variantele pe care le discutam in prezent este o majorare de capital, pentru a rezolva problema fondurilor proprii, dar vom anunta o eventuala decizie in acest sens in maxim o saptamana", a declarat pentru Wall-Street Cristian Tudorescu, director general Explore Asset Management.

“Inaceasta perioada S.C. Explore Asset Management. are obligatia de a adopta si implementa masurile necesare in vederea respectarii intereselor investitorilor si a protectiei activelor acestora”, se mai arata in hotararea CNVM.

In caz contrar, suspendarea activitatii companiei va fi prelungita.

Compania a fost infiintata anul trecut, fiind singurul SAI ce se axa exclusiv pe administrarea individuala a portofoliilor.

In octombrie, Cristian Tudorescu, directorul firmei, anunta lansarea unui fond inchis de investitii.