Activitatea singurului SAI romanesc ce se ocupa exclusiv de administrarea individuala a portofoliilor a fost restrictionata de CNVM pentru 90 de zile, din cauza faptului ca fondurile proprii au scazut sub limita minima de 125.000 de euro, conform ultimului buletin al Comisiei.
Conform ordonantei CNVM, SC Explore Asset Management nu se incradreaza in cerintele privind nivelul fondurilor proprii necesare desfasurarii obiectului de activitate autorizat, respective echivalentul in lei a 125.000 de euro.

Astfel, in baza analizei efectuata de catre directia de specialitate si ca urmare a deliberarilor in cadrul sedintei din data de 16.12.2009, Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare a hotarat restrictionarea activitatii Explore AM, administrarea portofoliilor individuale de investitii, pentru 90 de zile.


"Aceasta operatiune nu afecteaza activele clientilor nostri. Ei sunt titularii conturilor si au dreptul de a lua o decizie, dar este important ca banii lor nu sunt deloc implicati in aceasta situatie. Una din variantele pe care le discutam in prezent este o majorare de capital, pentru a rezolva problema fondurilor proprii, dar vom anunta o eventuala decizie in acest sens in maxim o saptamana", a declarat pentru Wall-Street Cristian Tudorescu, director general Explore Asset Management.

“Inaceasta perioada S.C. Explore Asset Management. are obligatia de a adopta si implementa masurile necesare in vederea respectarii intereselor investitorilor si a protectiei activelor acestora”, se mai arata in hotararea CNVM.

In caz contrar, suspendarea activitatii companiei va fi prelungita.

Compania a fost infiintata anul trecut, fiind singurul SAI ce se axa exclusiv pe administrarea individuala a portofoliilor.

In octombrie, Cristian Tudorescu, directorul firmei, anunta lansarea unui fond inchis de investitii.


Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri