Compania care detine bursa de valori din Londra va fuziona unitatea sa pentru schimburile de pachete Baikal cu platforma alternativa de tranzactionare Turquoise intr-un acord ce prevede ca London Stock Exchange va detine 60% din noul sistem pan-european, informeaza Bloomberg.
Actionarii Turquoise vor avea o participatie de 40% in cadrul noii compani, potrivit declaratiilor. Platforma de tranzactionare este detinuta de un grup de banci printre care se afla Morgan Stanley, Credit Suisse, Merrill Lynch & Co, Deutsche Bank AG si Goldman Sachs.

“Injectia de tehnologie, brand si experienta pe care Turquoise o va primi de la Bursa din Londra va majora probabilitatea competitiei pe lunga durata”, sustine Phil Hylander, seful departamentului de investitii strategice in cadrul Goldman Sachs.

Tranzactia este estimata ca se va incheia la mijlocul lunii februarie, iar Bursa din Londra ar putea ceda 9% din participatia sa catre persoane interesate. In cadrul acordului se precizeaza ca Turquoise va trece la tehnologia de tranzactionare dezvoltata de MillenniumIT.

In luna septembrie, operatorul bursier din Londra a achizitionat MillenniumIT pentru 30 milioane dolari pentru a avea acces la sistemul serviciului de tranzactionare din Sri Lanka.

Bursele de valori traditionale, cum ar fi London Stock Exchange, Deutsche Boerse si NYSE Euronext, au inceput sa piarda cota de piata in favoarea sistemelor de tranzactionare alternative Turquoise, Bats Europe si Chi-X Europe, care ofera clientilor costuri foarte scazute.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri