Actionarii Turquoise vor avea o participatie de 40% in cadrul noii compani, potrivit declaratiilor. Platforma de tranzactionare este detinuta de un grup de banci printre care se afla Morgan Stanley, Credit Suisse, Merrill Lynch & Co, Deutsche Bank AG si Goldman Sachs.

“Injectia de tehnologie, brand si experienta pe care Turquoise o va primi de la Bursa din Londra va majora probabilitatea competitiei pe lunga durata”, sustine Phil Hylander, seful departamentului de investitii strategice in cadrul Goldman Sachs.

Tranzactia este estimata ca se va incheia la mijlocul lunii februarie, iar Bursa din Londra ar putea ceda 9% din participatia sa catre persoane interesate. In cadrul acordului se precizeaza ca Turquoise va trece la tehnologia de tranzactionare dezvoltata de MillenniumIT.

In luna septembrie, operatorul bursier din Londra a achizitionat MillenniumIT pentru 30 milioane dolari pentru a avea acces la sistemul serviciului de tranzactionare din Sri Lanka.

Bursele de valori traditionale, cum ar fi London Stock Exchange, Deutsche Boerse si NYSE Euronext, au inceput sa piarda cota de piata in favoarea sistemelor de tranzactionare alternative Turquoise, Bats Europe si Chi-X Europe, care ofera clientilor costuri foarte scazute.