Grupul Rompetrol, fondat de omul de afaceri Dinu Patriciu si controlat de compania de stat kazaha KazMunaiGaz, a depus la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) toata documentatia necesara pentru ofertele publice de preluare a Rompetrol Rafinare si Rompetrol Well Services.

“Avem pachetul complet cu acte, toate documentele necesare, deci as putea lansa ofertele publice chiar si maine”, a declarat Dmitry Grigoryev (foto), directorul financiar in cadrul grupului Rompetrol.

El a spus ca grupul ar putea sa ofere CNVM si anumite informatii privitoare la tranzactiile cu Dinu Patriciu, in limita respectarii clauzelor de confidentialitate. Oficialul Rompetrol a mai precizat ca intentia kazahilor este de a delista cele doua cpmpanii, dar ca sunt multumiti de actuala structura a actionariatului.

“Acum vad speculatii ale actionarilor minoritari si cred ca acum se ajunge prea departe”, a comentat CFO-ul Rompetrol.

Pentru ofertele publice, compania kazaha a angajat un nou evaluator independent din Big Four, si anume KPMG, si a depus si noi documentatii de oferta.

Citeste care sunt previziunile Rompetrol pentru pretul barilului de petrol in 2010, precum si planul de investitii pentru anul viitor.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
(P) KMG introduce in benzinariile Rompetrol cutia de donatii Kindtap