Bursa de Valori Bucuresti (BVB) a anuntat ca a efectuat pe 23 decembrie intre orele 18.00 si 20.00 o sesiune de testare a platformei tehnice de rezerva Disaster&Recovery (DR), prin transferul a operatiunilor de pe sistemul central.

Timp de 30 de minute, operatiunile bursiere de tranzactionare si post-tranzactionare la nivelul pietei Regular au fost efectuate pe sistemele de rezerva ale BVB, fiind incheiate circa 70.000 de operatii.

"Procesul s-a derulat atat in conditii de siguranta tehnico-operationala, cat si de performanta, la nivelul platformei principale, validandu-se in acest mod functionalitatea celei mai importante parti din planul de asigurare a continuitatii operationale al Bursei de Valori Bucuresti", potrivit comunicatului.

Bursa a dorit sa testeze modul in care se face trecerea operatiunilor de pe sistemul central pe cel de Disaster & Recovery, prin aplicarea procedurilor de comutare a activitatii operationale pe sistemele de rezerva din DR.

Sesiunea de testare s-a derulat cu participarea tuturor categoriilor de utilizatori ai sistemelor informatice participanti la piata, Depozitarul Central, Casa de Compensare Bucuresti, furnizori de servicii de date bursiere.

De asemenea, a fost testata si functionarea sistemului de tranzactionare, portalul BVB, sistemul de rapoarte electronice si sistemul de data-feed.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Norofert a vandut oferta privata in 8 ore si se pregateste de listare