Noul director general al Fondului Proprietatea (FP), Ionut Popescu, a cerut sa nu primeasca salarii compensatorii in cazul in care va fi revocat, dupa cum era prevazut in contractele de mandat ale fostilor directori, potrivit unui comunicat publicat de institutie.
De asemenea, noul director general a cerut ca salariul la FP sa nu fie mai mare decat al predecesoarei sale, Daniela Lulache. Veniturile celorlalti doi membri ai directoratului vor fi cu circa 25% mai mici in noul mandat.

In urma acestor decizii, cheltuielile lunare cu salariile membrilor directoratului vor fi mai mici decat in timpul fostei echipe de conducere.

"Mentionam ca platile compensatorii primite de fosta echipa de conducere reprezentau o clauza in contract si ar fi fost platite ori acum, ori peste cinci luni, oricand s-ar fi produs inlocuirea. Chiar si in cazul semnarii contractului cu Franklin Templeton, fosta echipa de conducere tot ar fi incasat exact aceleasi plati compensatorii. Deci, aceste plasi nu au nici o legatura cu numirea unei noi echipe. Mai mult, asa cum s-a aratat mai sus, cheltuielile salariale lunare vor scadea, dupa instalarea noii echipe. Astfel, se poate spune ca schimbarea echipei de conducere va insemna economii pentru Fond si nu cheltuieli suplimentare", arata comunicatul FP.

Membrii directoratului FP revocati de consiliul de supraveghere vor primi compensatii de 464.000 euro, dupa aplicarea unor clauze contractuale.

"Eu m-am opus categoric acestei decizii, luata cu 4 voturi pentru si 3 impotriva, si am decis sa renunt la functia de presedinte, pentru ca nu pot accepta sa arunci jumatate de milion de euro pentru a pune un alt director general", spunea, potrivit NewsIn, fostul presedinte al consiliului de supraveghere, Mircea Ursache, mentionand totodata ca suma de 464.000 euro reprezinta plata pe 12 luni a directoratului.

In plus, Ursache avertiza ca si noii directori ar putea primi aceeasi suma de bani, peste maxim trei luni, cand Guvernul ar putea aproba contractul de administrare renegociat.

Daniela Lulache a fost revocata din functia de director general, Mihai Darie din postul de director economic, iar Laura Constantin nu va mai fi director juridic. In locul acestora au fost numiti Ionut Popescu, ca director general si presedinte al noului directorat, Cristian Busu in functia de director economic, iar Valeria Nistor va ocupa postul de director juridic.

De asemenea, Mircea Ursache a parasit functia de presedinte al consiliului de supraveghere, la cererea sa, in aceasta pozitiei fiind numita Gratiela Iordache, deputat PDL. Restul membrilor consiliului au ramas in functii.

Fondul Proprietatea este administrat in sistem dualist din mai 2008, de un consiliu de supraveghere, format din 7 membri, si un directorat, format din 3 membri. Directoratul a asigurat conducerea executiva a FP.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Fondul Proprietatea rascumpara actiuni la un pret cu 10% peste piata
Setari Cookie-uri