Marile burse ale continentului au inchis si sedinta de marti in crestere, sustinute de indicatorii publicati in cursul zilei in Statele Unite, ce nu au adus surprize neplacute.
Indicele FTSE 100, al bursei din Londra, a inchis sedinta in crestere cu 0,65%, pana la 5.437,61 puncte, iar indicele DAX, al principalelor titluri listate la bursa din Frankfurt, a inchis in urcare cu 0,14%, pana la 6.011,55 puncte, nou maxim din septembrie 2008. La Paris, indicele CAC 40 a castigat 0,33%, pana la 3.959,98 puncte, nou varf al anului, marcand a sasea sedinta consecutiva de crestere, scrie NewsIn.

Doi indicatori importanti au fost publicati marti in Statele Unite. Mai intai, indicele Standard & Poor's/Case-Shiller au aratat ca preturile locuintelor din 20 de zone metropolitane din SUA au stagnat in luna octombrie, dupa o crestere de 0,4% in septembrie. Analistii se asteptau la un usor avans. Fata de octombrie 2008, indicele ramane in scadere cu 7,3%, dar a avansat cu 3,4% fata de minimul atins in mai.

Al doilea indicator este cel al increderii consumatorilor, calculat de Conference Board - un grup de cercetare controlat de mari companii industriale -, ce a crescut la 52,9 in decembrie, usor peste estimari, de la 50,6 in luna precedenta. Totusi, indicele se afla la mare distanta de nivelul considerat sanatos, chiar daca este dublu fata de valoarea minima record de 25,3 atinda in februarie. Un nivel de cel putin 90 indica o situatie economica solida.

In jurul orei 18:35, piata din SUA evoluau fara o directie clara: Dow Jones castiga 0,08%, in timp ce indicele compozit Nasdaq, dominat de titluri din sectorul tehnologic, scadea cu 0,15%, iar indicele mai extins Standard & Poor's 500 cobora cu 0,04%.



Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri