Emaar, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Emiratele Arabe Unite, ce a construit Burj Dubai, a inregistrat cel mai mare avans al actiunilor din luna noiembrie. Arabtec Holding PJSC si Drake & Scull International PJSC, contractorii imobilului, au inregistrat, de asemenea, castiguri, potrivit Bloomberg.

Indicele DFM General a avansat cu 3,4%, la 1.865,59 puncte, in prima zi de tranzactionari din noul an, cel mai inalt nivel din 17 decembrie. Indicele ADX General, din Abu Dhabi, a avansat cu 1,1%, scrie NewsIn.

"Inaugurarea turnului Burj inseamna ca rezultatele din primul trimestru vor fi foarte puternice, in contextul in care Emaar incaseaza la finalizarea constructiei", a declarat Fadi Al Said, analist in cadrul ING Investment Management Dubai. Deschiderea turnului sustine increderea investitorilor din sectorul de retail, a mai spus acesta.

Burj Dubai, cel mai inalt turn din lume, cu o inaltime de peste 800 de metri, va fi inaugurat luni, in plina criza financiara si imobiliara.

Desi dezvoltatorul nu a indicat inaltimea exacta a turnului, la o inaltime de peste 800 de metri acesta depaseste cu mult turnul Taipei 101, din Taiwan, pana acum cel mai inalt din lume, de 508 metri.