Indicele principal al bursei din Dubai a avansat la cel ai inalt nivel din ultimele doua saptamani, inregistrand cea mai mare crestere in randul pietelor din tarile arabe, in contextul in care investitorii au speculat ca inaugurarea turnului Burj Dubai va sustine actiunile Emaar Properties PJSC.
Emaar, cel mai mare dezvoltator imobiliar din Emiratele Arabe Unite, ce a construit Burj Dubai, a inregistrat cel mai mare avans al actiunilor din luna noiembrie. Arabtec Holding PJSC si Drake & Scull International PJSC, contractorii imobilului, au inregistrat, de asemenea, castiguri, potrivit Bloomberg.

Indicele DFM General a avansat cu 3,4%, la 1.865,59 puncte, in prima zi de tranzactionari din noul an, cel mai inalt nivel din 17 decembrie. Indicele ADX General, din Abu Dhabi, a avansat cu 1,1%, scrie NewsIn.

"Inaugurarea turnului Burj inseamna ca rezultatele din primul trimestru vor fi foarte puternice, in contextul in care Emaar incaseaza la finalizarea constructiei", a declarat Fadi Al Said, analist in cadrul ING Investment Management Dubai. Deschiderea turnului sustine increderea investitorilor din sectorul de retail, a mai spus acesta.

Burj Dubai, cel mai inalt turn din lume, cu o inaltime de peste 800 de metri, va fi inaugurat luni, in plina criza financiara si imobiliara.

Desi dezvoltatorul nu a indicat inaltimea exacta a turnului, la o inaltime de peste 800 de metri acesta depaseste cu mult turnul Taipei 101, din Taiwan, pana acum cel mai inalt din lume, de 508 metri.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
Un administrator de fonduri acordă bonusuri pentru investițiile constante
Setari Cookie-uri