Transgaz si-a planificat investitii de pana la 400 mil. lei pentru 2010

Transportatorul de gaze din Romania, Transgaz, si-a planificat pentru acest an investitii de pana la 400 milioane lei, atat in constructia unor conducte noi de gaze naturale, cat si in continuarea lucrarilor demarate in anii anteriori.
"Investitiile planificate pentru 2010 vor fi un pic mai mari decat cele din 2009 si vor fi de pana la 400 milioane lei. Valoarea investitilor realizate de Transgaz in 2009 sunt estimate la 325 milioane lei. Acestea vor fi sustinute atat din surse proprii, cat si din fonduri structurale", a precizat directorul general adjunct al Transgaz, a declarat directorul general adjunct Ioan Rusu, potrivit NewsIn.

Astfel, in acest an, compania va demara lucrarile de executie a noi conducte de transporte gaze naturale, dintre care cele mai reprezentative sunt cele de pe tronsoanele: Masloc-Arad, Urziceni-Ploiesti, Plataresti-Balaceanca, Idrifaia-Coroi, Hurezani-Podisor, Craiova-Segarcea-Bailesti-Calafat.

De asemenea, Transgaz va continua lucrarile de executie demarate in anii anteriori, pentru tronsoanele Harlau-Bucecea, Biharia-Alesd, Jibou-Gilau, Gheorgheni-Toplita, precum si conducta de interconectare Arad-Szeged, spun reprezentantii Transgaz.

"Lucrarile de investitii planificate pentru 2010 urmaresc asigurarea alimentarii cu gaze naturale in conditii de securitate si siguranta, cu limitarea impactului asupra mediului, modernizarea si retehnologizarea Sistemului National de Transport, precum si devoltarea acestuia pe directii noi de consum, in scopul asigurarii transportului de gaze naturale destinate distributiilor noi infiintate", au mai afirmat reprezentantii Transgaz.

Potrivit acestora, pentru constructia conductei de interconectare Arad-Szeged a fost depusa documentatia pentru obtinerea de fonduri europene, iar pentru constructia conductei Craiova-Segarcea-Bailesti-Calafat urmeaza de asemenea sa se depuna documentatia pentru obtinerea de fonduri europene.

Transportatorul national de gaze Transgaz este detinut de statul roman: Ministerul Economiei detine 73,5% din capitalul social al Transgaz, Fondul Proprietatea aproximativ 15%, iar restul de 11,5% reprezinta actiunile libere (free-float), care se tranzactioneaza la BVB. Compania Transgaz este listata la categoria I a BVB, cu simbolul TGN.


Te-ar putea interesa și:


Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »Citește și
XTB: Cursul Euro/RON ar putea să depășească pragul 4,94
Setari Cookie-uri