Fondul elvetian de investitii Hyposwiss Danube Tiger detinea la finalul lunii noiembrie a anului trecut investitii de circa 2,24% in cadrul SIF Transilvania (SIF3) si 2,22% din SIF Oltenia (SIF5) din activele totale, potrivit raportului lunar al institutiei.

Conform raportului de la sfarsitul lunii noiembrie, pe langa cele doua societati de investitii financiare, fondul elvetian avea cele mai mari investitii la Oil Terminal (OIL) - 2,93%, la Conpet (COTE) - 2,87% si avea o participatie de 2,12% din Romcarbon (ROCE).

Din punctul de vedere al monedelor, expunerea fondului era de 51% pe euro, 33% pe lei, restul fiind pe alte valute. Cea mai mare parte a activelor erau alocate in actiuni – 59%, restul fiind investiti in obligatiuni.

La finalul lui noiembrie, Hyposwiss Danube Tiger detinea active de 77,5 milioane euro, iar de la lansarea din aprilie 2003 fondul a castigat 66,13%.

La finalul primul semestru din 2009, expunerea pe Romania a fondului era de 34,26%, cea mai mare pondere in portofoliu, de 24,74 milioane euro, in crestere fata de inceputul anului trecut, cand piata din Austria reprezenta principala investitie.


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
SIF Oltenia le face super-oferta actionarilor