In noiembrie, presedintele CNVM, Gabriela Anghelache mentiona ca institutia a incheiat pe profit primele noua luni din 2009 si se asteapta la un excedent financiar pentru intreg anul 2009, in conditiile in care cheltuielile totale s-au redus cu 20%.

"Speram sa incheiem anul cu excedent, in nici un caz nu il vom incheia cu deficit", spunea Anghelache, potrivit NewsIn.

Sefa CNVM explica ca institutia a redus o serie de costuri, de la indemnizatiile membrilor CNVM, pana la neplata orelor suplimentare si a primelor angajatilor.

Anghelache a mentionat ca CNVM nu a platit nici un fel de prima, cu exceptia celor de concediu. Totodata, Comisia a reziliat o serie de contracte de consultanta, printre care si unele incheiate cu diverse case de avocatura, care reprezentau comisia in numeroasele procese pe care le are cu entitati de pe piata de capital.

Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) a incheiat pe profit primele noua luni din 2009 si se astepta la un excedent financiar pentru intreg anul, in conditiile in care si-a redus cheltuielile totale cu 20%.

In 2006, CNVM obtinuse un excedent de 17,1 milioane lei, iar in 2007, unul dintre cei mai buni ani pentru piata de capital, excedentul s-a cifrat la 25 milioane lei. Totodata, in executia bugetului de venituri si cheltuieli pe 2008, CNVM inregistrase un excedent de 16,87 milioane lei.