Bursa de Valori Bucuresti a obtinut un profit net de 6,8 milioane lei anul trecut, in scadere cu 36% fata de nivelul din 2008, din cauza lichiditatii reduse pe piata de actiuni, in timp ce afacerile sale au insumat 12,5 milioane lei, potrivit rezultatelor preliminare.

Potrivit informatiilor puse la dispozitie de catre Anca Dumitru, directorul general al Bursei, institutia a atras venituri totale de 22 milioane lei anul trecut, cu 22% mai mici decat cele din 2008, de 28,3 milioane lei.

De asemenea, costurile operatorului de piata s-au redus pana la 14 milioane lei, in 2009, arata NewsIn.

"Cel mai mare impact asupra profitului a avut-o reducerea valorii tranzactionate. In plus, am mai aplicat si o reducere cu 10% a anumitor comisioane, in 2009, si am suspendat si unele tarife de procesare si admitere la tranzactionare", a declarat Anca Dumitru, seful Bursei.

Desi rezultatele obtinute de Bursa pentru anul trecut sunt mai mici decat cele din 2008, institutia s-a incadrat in bugetul de venituri si cheltuieli stabilit in prima jumatate a anului trecut, care specifica un profit brut de 7,87 milioane lei pentru intreg anul 2009.

Initial, actionarii BVB prevazusera, pentru anul trecut, un castig de 1,5 milioane lei, insa l-au revizuit ulterior in crestere, pana la 7,87 milioane lei.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si