Rezultatele analizei DCF (Discounted Cash Flow, n.r. prezinta previziunea fluxurilor de numerar catre firma pe urmatorii ani si aducerea in prezent a acestor valori) a ridicat pretul-tinta de la 0,076 lei la 0,083 lei/actiune, cu 11% mai mic decat ultima cotatie din piata.

“Am estimat vanzari de 62,55 milioane lei in 2009 luand in considerare ca cel de-al patrulea trimestru va fi mai slab, pe fondul asteptarilor ca unii dintre clientii principali (Agusta, Pratt & Whitney) vor aduce venituri mai mici din cauza crizei economice globale”, se arata in raportul Erste.

De asemenea, analistii se asteapta ca EBITDA in ultimul trimestru al anului sa depaseasca usor nivelul de 6 milioane lei, ceea ce va duce la rezultatul operational din 2009 sa atinga 6,4 milioane lei.

In cursul anului trecut, compania a trecut printr-un amplu program de reducere a costurilor, numarul angajatilor fiind redus cu 30%, la 490 de persoane la finalul lunii septembrie.

Pentru acest an, analistii Erste se asteapta ca producatorul sa obtina vanzari de 62 milioane lei din cauza ca afacerile din piata locala vor fi afectate in continuare de catre constrangerile de buget care va impiedica incheierea de contracte cu Ministerul Apararii. De asemenea, Erste estimeaza un profit operational de 5,8 milioane lei in 2010.

“Efecte pozitive asupra profitabilitatii sunt asteptate sa inceapa din 2011 ca urmare a revenirii afacerilor a unora dintre clientii strategici”, explica analistii.