"Aceste investitii vor fi asigurate din veniturile proprii ale companiei", a adaugat directorul general al Oil Terminal Constanta, Silviu Wagner, potrivit NewsIn.

Investitiile companiei din 2009 s-au ridicat la circa 10 milioane lei. Oil Terminal Constanta are in prezent circa 1.300 de angajati.

Oil Terminal SA Constanta este unul dintre cele mai mari terminale din Sud-Estul Europei specializate in vehicularea titeiului, produselor petroliere si petrochimice lichide si a altor produse si materii prime in vederea import/exportului si tranzitului. Lungimea totala a conductelor terminalului marin este de 50 km, iar capacitatea maxima de vehiculare a titeiului este de 24 milioane tone/an. Oil Terminal are, de asemenea, sapte dane operative si trei depozite pentru titei, benzina, motorina, pacura, produse chimice si petrochimice si uleiuri.

Actionarul majoritar al companiei este Ministerul Economiei, care detine 59,6222% din actiuni, in timp ce Fondul Proprietatea are o participatie de 10%, iar alti actionari au 30,3778%.