Conducerea Bursei de Valori Bucuresti va convoca in data de 19-20 februarie o adunare generala a actionarilor care are ca scop principal aprobarea listarii actiunilor operatorului bursier la cota BVB, potrivit unui comunicat al institutiei.
Totodata, in cadrul demersului de listare a actiunilor BVB, Consiliul Bursei va propune actionarilor criteriile de desemnare a intermediarului. Printre aceste criterii se afla prestarea a tuturor categoriilor de servicii financiare, potrivit prevederilor legislatiei pietei de capital, sa fie participant activ la sistemul de tranzactionare al BVB in ultimii trei ani si sa beneficieze de un nivel ridicat de notorietate.

De asemenea, societatea care va intermedia listarea nu trebuie sa aiba reprezentanti in consiliile de administratie al unui alt operator de piata, sa initieze o oferta care sa aiba cel mai bun raport pret/timp si sa nu fi fost sanctionat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Banca Nationala a Romaniei (BNR) sau alte autoritati competente din statele membre in ultimii doi ani.

In cadrul adunarii ordinare vor mai fi alesi presedintele si membrii Consiliului de Administratie al Bursei pentru un mandat de 4 ani.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri