Conducerea Bursei de Valori Bucuresti va convoca in data de 19-20 februarie o adunare generala a actionarilor care are ca scop principal aprobarea listarii actiunilor operatorului bursier la cota BVB, potrivit unui comunicat al institutiei.

Totodata, in cadrul demersului de listare a actiunilor BVB, Consiliul Bursei va propune actionarilor criteriile de desemnare a intermediarului. Printre aceste criterii se afla prestarea a tuturor categoriilor de servicii financiare, potrivit prevederilor legislatiei pietei de capital, sa fie participant activ la sistemul de tranzactionare al BVB in ultimii trei ani si sa beneficieze de un nivel ridicat de notorietate.

De asemenea, societatea care va intermedia listarea nu trebuie sa aiba reprezentanti in consiliile de administratie al unui alt operator de piata, sa initieze o oferta care sa aiba cel mai bun raport pret/timp si sa nu fi fost sanctionat de catre Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM), Banca Nationala a Romaniei (BNR) sau alte autoritati competente din statele membre in ultimii doi ani.

In cadrul adunarii ordinare vor mai fi alesi presedintele si membrii Consiliului de Administratie al Bursei pentru un mandat de 4 ani.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
Marile companii de pe bursa bifeaza inca un semestru de cresteri