Activele fondurilor deschise de investitii au atins o noua valoare istorica, de 3,3 miliarde lei (0,7 mld. euro), iar volumul subscrierilor s-a ridicat la 3,97 miliarde lei in 2009, potrivit statisticilor anuale ale Asociatiei Administratorilor de Fonduri (AAF).
Numarul investitorilor in fondurile deschise a crescut cu peste 81%, la 164.446, iar cel din cadrul fondurilor monetare s-a majorat de 6 ori, pana la 69.488.

Cea mai mare urcare a activelor nete a fost inregistrata de catre fondurile monetare, de 441%, la 1,78 miliarde lei, in 2009 fiind realizate subscrieri nete de 1,3 miliarde lei.

Fondurile cu plasamente in obligatiuni au atras subscrieri de 431 milioane lei in cursul anului trecut, activele acestor organisme de plasament ridicandu-se la 732 milioane lei.

Fondurile de actiuni au obtinut cea de-a treia crestere din industrie in 2009, de 119% la active de 187 milioane lei, cea mai redusa valoare din industrie. In cursul anului trecut, aceste fonduri au atras subscrieri nete de 26,6 milioane lei.

Activele organismelor de plasament cu investitii diversificate au crescut cu 27,4% in 2009 la 258 milioane lei. Subscrierile in cadrul fondurilor diversificate a fost de 15 milioane lei pana la finalul anului precedent.

Pe de alta parte, fondurile inchise au atras subscrieri de 35,1 milioane lei in 2009, iar activele acestora au urcat cu 72% la 138 milioane lei.
Abonează-te pe

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Despre autor
Wall-Street.ro este un cotidian de business fondat în 2005, parte a grupului InternetCorp, unul dintre cei mai mari jucători din industria românească de publishing online.Pe parcursul celor peste 15 ani de prezență pe piața media, ne-am propus să fim o sursă de inspirație pentru mediul de business, dar și un canal de educație pentru pentru celelalte categorii de public interesate de zona economico-financiară.În plus, Wall-Street.ro are o experiență de 10 ani în organizarea de evenimente B2B, timp în care a susținut peste 100 de conferințe pe domenii precum Ecommerce, banking, retail, pharma&sănătate sau imobiliare. Astfel, am reușit să avem o acoperire completă - online și offline - pentru tot ce înseamnă business-ul de calitate.

Te-ar putea interesa și:



Mai multe articole din secțiunea Piețe de capital »



Setari Cookie-uri