Omul de afaceri Mircea Nicolae Musgociu, cunoscut in Targu Mures pentru afaceri cu mase plastice, a cumparat 3,60 procente din actiunile Bursei de Valori Bucuresti, devenind astfel cel mai mare actionar.

Conform ultimelor informatii din piata, pretul unei actiuni BVB este in jurul valorii de 30 de lei pe actiune. La aceasta valoare, tranzactia in care este implicat Musgociu se apropie de 8,3 milioane de lei, aproximativ 2 milioane de euro.

Acesta este prima persoana fizica care detine o participatie atat de ridicata, cele mai mari detineri fiind ale caselor de brokeraj si ale institutiilor financiare care tranzactioneaza pe piata de la Bucuresti.

Musgociu este actionarul majoritar al companiei Sedcom Librarii din Mures, dupa ce a cumparat de pe Rasdaq 80% din actiuni in 2005. De asemenea, omul de afacere detinea in septembrie 2008 5,25% din fondul inchis de investitii STK Emergent (STK).


Cea mai recenta tranzactie raportata cu actiunile operatorului de piata este cea in care Tudor Chirila a cumparat in iulie 25.000 de titluri la pretul de 25 de lei, pentru a le scoate la vanzare cu 31 de lei doua luni mai tarziu.


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si