Cheltuielile cu salariile angajatilor Comisiei Nationale a Valorilor Mobiliare (CNVM) ar putea scadea cu 19% in acest an, la 20,55 milioane lei, fata de exercitiul financiar anterior, potrivit proiectului de buget pe 2010 obtinut de NewsIn.

Fondul de salarii este calculat tinand cont de numarul necesar de 250 de salariati.

Pe de alta parte, cheltuielile totale cu personalul se ridica la 26,26 milioane lei, in contextul in care Comisia estimeaza ca va plati contributiile sociale catre stat de 5,71 milioane lei.

In ceea ce priveste cheltuielile cu bunurile si serviciile, bugetul prevede 5,27 milioane lei, suma aproximativ egala cu nivelul costurilor din 2009. CNVM precizeaza ca a operat o serie de reduceri de costuri, de pana la 51% in ceea ce priveste protocolul si chiriile si circa 43% pentru consultanta si expertiza. Insa, fata de 2009, arbitrul pietei a alocat sume mai mari in vederea acoperirii eventualelor cresteri de tarife la utilitati.

"De asemenea, s-a impus si cresterea cheltuielilor cu deplasarile, detasarile si transferarile, pentru ca CNVM sa poata participa la grupurile de lucru din cadrul organismelor europene si internationale din care face parte ca membru cu drepturi depline", arata notele de fundamentare.

Arbitrul pietei de capital a luat in calcul pentru 2010 si o serie de costuri aferente unor proiecte cu finantare din fonduri europene nerambursabile, care insumeaza 5,55 milioane lei. In baza a doua cereri de finantare prin fonduri structurale, depuse in 2009, CNVM va putea beneficia de asistenta financiara de 1,12 milioane euro, pentru dezvoltarea si imbunatatirea calificarii angajatilor din sectorul pietei de capital si imbunatatirea sistemului calificarilor profesionale din piata de capital.

Citeste si Salarii de zeci de mii de euro la BNR, CSA sau CNVM?


Te-ar putea interesa si:


Mai multe articole din sectiunea Piete de capital »Citeste si
2013 ASF, numiri politice, revocari si falimente in 5 ani de existenta